GooglEnnep

Waarom GooglEnnep?

Google bewaart alle gegevens van zijn gebruikers. Zoekopdrachten vertellen waar u mee bezig bent en wat u interesseert. In combinatie met bijvoorbeeld uw persoonlijke email (Gmail) of uw kijkgedrag op Youtube krijgt het bedrijf een nauwkeurig beeld van wie u bent. Veel mensen voelen zich daar ongemakkelijk bij.
GooglEnnep* voert op naam van uw account willekeurige zoekopdrachten uit. Een unieke mogelijkheid om ruis in Googles databank te brengen.

Waar blijft AlbertEnnep?

Google is niet het enige bedrijf dat gegevens over u verzamelt. We werken aan een app die automatisch willekeurige tweets voor u twittert en op facebook willekeurige zaken voor u leuk vindt.
Er zijn supermarkten die korting geven in ruil voor persoonlijke informatie. In die gevallen raden we u aan regelmatig met willekeurige, u onbekende supermarktgenoten van bonuskaart te wisselen.

Waarom nu?

Sinds 2012 hanteert Google veranderde gebruikersvoorwaarden. Het voegt alle sporen die u achterlaat op de verschillende Google-diensten samen in één profiel. In 2013 constateerde het College Bescherming Persoonsgegevens nog eens dat Google zich niet fatsoenlijk gedraagt. Voorlopig lijkt het er echter op dat Google zich daar niets van aantrekt.

Relevante links

Privacybeleid van Google
Brief van de EU aan Google
Bits Of Freedom Organisatie voor digitale burgerrechten
Artikel Volkskrant met praktische tips
Interview College Bescherming Persoonsgegevens
NietMijnKeus ontwikkelde onze zoekopdrachten
Terug naar GooglEnnep de zoekmachine

Contact

Wij staan zeer open voor suggesties. Mail naar:
post [at] googlennep [punt] nl


* De naam GooglEnnep is een samentrekking van 'Google' en 'Nieuw-Vennep'. Deze samentrekking heeft, net als onze zoekopdrachten, geen betekenis.

GooglEnnep